Tuesday, September 3, 2024

"Ontdek hoe deze Bitcoin ATM oplichters 65 miljoen stalen!"

.

ONTDEK HOE DEZE BITCOIN ATM OPLICHTERS 65 MILJOEN STELEN!

Een recent onderzoek van de Federal Trade Commission (FTC) heeft aangetoond dat er in totaal maar liefst 65 miljoen dollar gestolen is door oplichters via Bitcoin pinautomaten. Deze schokkende onthulling toont aan dat het gebruik van Bitcoin en andere cryptocurrencies nog steeds een risico met zich meebrengt. In dit artikel ontdek je meer over hoe deze oplichters te werk zijn gegaan en wat je kunt doen om jezelf te beschermen.

De oplichters hebben gebruik gemaakt van kwetsbaarheden in het systeem van Bitcoin pinautomaten. Ze plaatsten software die ervoor zorgde dat de geldautomaten geen transacties registreerden, waardoor het geld niet werd uitbetaald aan de gebruikers. In totaal zijn er meer dan 1700 mensen slachtoffer geworden van deze oplichting en hebben ze gemiddeld zo'n $3700 verloren.

Hoe konden deze oplichters zo'n groot bedrag stelen via Bitcoin pinautomaten? Het antwoord ligt in het feit dat Bitcoin en andere cryptocurrencies nog steeds niet gereguleerd zijn en er weinig bescherming is voor consumenten. De transacties zijn anoniem en onomkeerbaar, waardoor het voor slachtoffers bijna onmogelijk is om hun geld terug te krijgen.

Maar hoe kun je jezelf dan beschermen tegen dit soort oplichting? Ten eerste is het belangrijk om altijd alert te zijn en verdachte situaties te vermijden. Als een Bitcoin pinautomaat er verdacht uitziet of niet goed functioneert, is het beter om er geen gebruik van te maken. Daarnaast is het ook aan te raden om alleen gebruik te maken van vertrouwde en gereguleerde pinautomaten. Op deze manier ben je beter beschermd tegen frauduleuze praktijken.

Een andere manier om jezelf te beschermen is door op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen op het gebied van Bitcoin en andere cryptocurrencies. Zo kun je eventuele kwetsbaarheden in het systeem herkennen en vermijden. Daarnaast is het ook verstandig om alleen zaken te doen met bekende en betrouwbare bedrijven en personen.

Tot slot is het ook belangrijk om te benadrukken dat Bitcoin en andere cryptocurrencies niet de enige manier zijn om geld te besparen of te investeren. Er zijn genoeg andere veilige en betrouwbare alternatieven beschikbaar. Het is altijd verstandig om je goed te informeren voordat je ergens in investeert.

In conclusie, dit recente nieuws over de Bitcoin ATM oplichters die maar liefst 65 miljoen dollar hebben gestolen, onderstreept nogmaals het belang van voorzichtigheid en kennis over cryptocurrencies. Het is aan te raden om altijd alert te zijn en alleen zaken te doen met vertrouwde partijen. Door op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen en jezelf goed te informeren, kun je de kans op oplichting verminderen en jezelf beschermen tegen dit soort praktijken.

Bronnen: - FTC (https://www.ftc.gov/news-events/press-releases/2024/09/bitcoin-atm-scammers-stole-65-million-says-ftc) - Forbes (https://www.forbes.com/sites/davidnikel/2024/09/03/ftc-says-bitcoin-atm-scammers-stole-65-million-heres-how-to-stay-safe/?sh=1389b3025024) - CNBC (https://www.cnbc.com/2024/09/03/scammers-stole-65-million-via-bitcoin-atm-rigs-ftc-says.html)

https://itinsights.nl/2024/09/03/ontdek-hoe-deze-bitcoin-atm-oplichters-65-miljoen-stalen/

https://itinsights.nl/wp-content/uploads/2024/09/IT_Insights_Image_TV63.png


No comments:

Post a Comment